eboligadvokat

Spar penge på dit huskøb

Spar penge på dit huskøb

Det kan virke selvmodsigende at bruge penge for at spare penge, men i tilfældet hvor du skal købe en ny bolig, kan det godt betale sig at hyre en boligadvokat til at hjælpe i alle købets faser. Lige fra når du skal i banken og forhandle om et boliglån, til når skødet skal tinglyses. En boligadvokat som eboligadvokat, er en jurist der er specialist i at rådgive i køb og salg af boliger.

Du kan med fordel tage din advokat med når du skal i banken og forhandle om betingelserne for dit boliglån. Din advokat er en dreven forhandler og er ansat til at skaffe dig de bedste betingelser. Din bankrådgiver er ansat til at skaffe banken en god handel. Selv små fordele eller ændringer, kan over en 30 årig periode have stor betydning. Det kan måske betale et nyt køkken eller bad i dit hus. Måske endda begge dele. 

Den vigtige tinglysning

Når du har fundet det hus du vil købe og der er forhandlet og begge sider er glade og tilfredse og der er lavet en detaljeret købsaftale, er det tid til at få lavet et skøde og få det tinglyst. Et tinglyst skøde er dit bevis på at huset er dit. Indtil det er sket kan sælgers kreditorer f.eks. tage pant i huset, også selvom du for længst har fået nøglerne og er flyttet ind.

Din boligadvokat har erfaring med at få lavet skødet, så det ikke bliver afvist i Tinglysningsretten og sendt tilbage, hvilke vil forsinke processen med at få tinglyst skødet og du står som ejer af huset. 

I dag foregår en tinglysning ved digitalt og både sælger og køber underskriver med hjælp af deres NemID. For at få et skøde tinglyst skal du som køber betale et fast gebyr og en promille af købssummen. Beløbet kan ikke forhandles.