regnskoven

Sådan kan du redde regnskoven

Sådan kan du redde regnskoven

Vi kan desværre ikke sige, at du med hjælp fra denne artikel kan redde regnskoven af den, vi har tilbage, helt egenhændigt. Gid det var så enkelt.

Man siger jo, at vejen til succes er banet med gode intentioner, men man er så også nødt til at sætte handling bag ordene.

Og heldigvis har man også altid set, at når folk har sagt: red regnskoven! så har alle store forandringer i denne verden sket ud fra, at en enkelt person har fået en god idé, som så har spredt sig til resten ens omgivelser og senere resten af verden.

Heldigvis skal du ikke rejse helt til den anden ende af verden for fysisk selv at gøre en forskel for regnskoven, for du kan faktisk gøre en hel del selv hjemmefra.

Det hænger nemlig sammen med, hvad vi just beskrev: At en god idé kan sprede sig.

For meget regnskov bliver fældet for at omdanne det til industri eller skabe plads til mere industri, og de bagmænd er afhængige af, at du direkte eller indirekte selv påvirker tandhjulene i den retning, så det er bidende nødvendigt, at de kan fortsætte.

Hvis du så gør dit for ikke at støtte dette konglomerat af industri, så kan den gode idé sprede sig til andre mennesker, der følger dit eksempel trop, og mange bække små gør som bekendt en stor å.

Rent praktisk hænger det sammen med, at du altid indtænker miljøet og sørger for at skåne det:

– Smid ikke cigaretskodder i naturen eller på gaden.
– Lav affaldssortering derhjemme.
– Spar på plastikvarer og nægt at modtag varer i plastikposer.
– Brug ikke engangsservice.

Og meget, meget andet, der er til gavn for naturen, miljøet og dine omgivelser.

Det er måske ikke lige til at tro, men selv lille dig i lille Danmark kan være med til at starte en bevægelse, der kan se os redde regnskoven på lang sigt.