Sådan holder du dig kørende som låsesmed

Sådan holder du dig kørende som låsesmed

Man kan jo selvfølgelig være låsesmed på mange måder.

Der er den tilstand, hvor man måske kun har åbent i nogle tidsrum, der svarer til de normale tidspunkter, som andre butikker har åbner, hvor man måske har en butik, man bestyrer, og man så ellers selv eller en medarbejder tager ud, hvis en kunde skal bruge en låsesmed.

Måske arbejder man udelukkende som udekørende låsesmed, når der skal bruges sådan en, men stadig kun når der er åbent i forretningen.

Andre låsesmede ved dog godt, at uheldene med at smække sig ude, få knækket en nøgle, smide nøglen væk eller lignende også sker på uheldige tidspunker – og det kan være hele døgnet rundt.

Derfor har de måske døgnåbent i deres forretning, hvor de kører i treholdsskifte eller lignende alene eller flere sammen på vagt, så man altid er døgnbemandet.

Der er dog også dem, som måske alene kører i døgndrift hele tiden og har en døgnvagt, hvorefter de så tager en fridag og lukker butikken eller lader en anden overtage dagens næste vagt.

Man siger som bekendt, at det er usundt at have nattevagter, da man får vendt sin døgnrytme rundt med videre, men nogle professioner bliver jo nødt til at gøre det, og det gælder sygeplejersker, politibetjente og så også nogle låsesmede.

Så hvis man skal arbejde om natten eller have en langt vagt, hvad gør man så for at kunne klare donten?

Det starter faktisk forud ved, at man sørger for at få en god søvn inden vagten, man spiser et godt måltid. Så er det også smart at have en snack med på turen eller flere, for man kan blive tilkaldt i det øjeblik, man sætter sig til at spise frokost, og så må maden vente.

Ellers kan det være smart at have en termokop med med kaffe i, så man kan lidt energi til at holde sig vågen med.