gulvafslibning på Fyn

Gulvafslibning – et gør det selv-projekt

Gulvafslibning – et gør det selv-projekt

advertorial

Mange vælger selv at kaste sig over at afslibe sine gulve. Det skyldes, at de tror, at der er mange penge at spare ved et gør det selv-projekt. Men hvis man regner efter og husker, at man typisk vil bruge mere af det dyre sandpapir, end hvis det er en professionel der står for gulvslibning.

Med mindre at du har masser af tid til rådighed, er det også en god ide at regne tiden med, når du skal finde ud af om det er en god deal selv at afslibe. Det er et tidskrævende arbejde. Du skal forvente at bruge 1-2 dage pr. rum alt afhængig af størrelse. Ofte finder man ud af at med den udregning, er der ikke meget at spare ved et gør det selv projekt. 

gulvafslibning på Fyn

Gør det selv

Vælger du forsat selv at afslibe gulvene, er det vigtigt at du starter med at forberede gulvene, før du henter maskinen. Det skyldes at du betaler for maskinen, fra det øjeblik du forlader butikken og så er det jo dumt, at den står og ikke bliver brugt fordi du først skal til at gøre rent og banke løse søm ned.

En grundig rengøring vil gøre det endelige resultat pænere, da du undgår at få gammelt skidt og snavs afslebet ned i gulvene. Og ved at banke løse søm med ødelægger du ikke det dyre sandpapir.

Det er sandpapiret der koster og det er her der kan være penge at spare. Især skal du have fokus på at skifte fra det grove til det fine på det rigtige tidspunkt. For tidligt og du bliver aldrig færdigt og for sent vil du have mange ridser i gulvene.

Start med at øve dig et sted hvor du ved der skal stå et møbel og evt ridser ikke vil blive set.