Byg dit eget fitnessrum med det rette udstyr

I en travl hverdag kan det godt være svært at finde tid til – og motivation for – at besøge det lokale fitness center. Er man først kommet hjem fra arbejde og har smidt sig på sofaen kan det være rigtig meget op ad bakke at skulle pakke trænings tasken og ud af døren. Og så kan det godt være en fordel med et fitnessrum inden for hjemmets fire vægge.

Kan jeg indrette et fitnessrum i mit hus?

Der skal faktisk ikke så meget til før du kan indrette et aldeles udmærket fitnessrum. Et fitnessrum behøver ikke at have samme grund areal som et professionelt fitness center. Du kan med fordel bruge alrummet, hobbyrummet, værkstedet eller kontoret som fitnessrum. Og er dit hus udstyret med en fuld vel udluftet kælder er det oplagt at tage denne i brug.

Kældre er nemlig som oftest udrustet med beton eller cement gulve, som ikke er nær så sarte og følsomme som trægulve. Det betyder at du kan opstille maskiner eller have tunge vægte liggende uden at gulvet tager skade. Og er du helt sikker på at din kælder er tør og kan ventileres på effektiv vis er kælderen perfekt til dit fitnessrum.

Hvad skal jeg bruge for at indrette et velfungerende fitnessrum?

Selv om du har en stor kælder har du sikkert ikke nær så meget plads at brede dig på som i et almindeligt fitness center. Derfor bør du vælge udstyr med omhu.

Vælg for eksempel håndvægte med udskiftelige skiver som ikke fylder så meget. En romaskine er en god multi maskine til såvel opvarmning som til cardio og konditions træning. Og så kommer du rigtig langt med en enkelt vægtstang til dødløft samt diverse elastikker, bolde og lignende redskaber.

Hvis du ønsker mere inspiration til indretning af fitnessrum i privat regi kan du læse videre på https://husblog.dk/alt-hvad-dit-nye-fitnessrum-behoever/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *